Најновије вести
  1. 13. Меморијални турнир „Ива Вујошевић“
  2. Школе одбојке почињу са радом!
  3. Камп Јелене Николић 2020
  4. Камп Јелене Николић 2020
  5. Школице одбојке крећу са тренинзима на отвореном!

О КЛУБУ

Одбојкашки клуб ”РАДНИЧКИ БЕОГРАД” члан је најстаријег спортског друштва у Србији СД ”Раднички” Београд. Своју златну историју писао је од 1980. – 1988. године када је освојио три титуле првака Југославије и два национална Купа. Треба издвојити и освајање Купа СР Југославије у сезони 2001/2002. године као и велики број титула државног првака пионирки, кадеткиња и јуниорки – детаљно о успесима клуба у ИСТОРИЈА КЛУБА.

Клуб се у несрећним деведесетим и тешким двехиљадитим суочавао са бројним проблемима, али је ипак успео да се одржи у самом врху српске одбојке. На крају, ”страдао” је од онога чега се највише плаши било који спортски клуб – нестручност руководилаца и недостатак љубави према клубу и одбојкашком спорту. Управо се то догодило ”Радничком” између 2012. и 2017. године када је клуб доведен на руб пропасти.

Нова управа преузела је клуб у марту 2017. године и затекла великог шампиона ОК ”РАДНИЧКИ БЕОГРАД” као последњег на табели у последњем шестом рангу такмичења у Србији (општинска лига), али и са великим финансијским проблемима.

ЦИЉ НОВЕ УПРАВЕ КЛУБА

Садашњу управу клуба чине бивше играчице, људи који имају искрену љубав према клубу и одбојкашком спорту, а приоритетни циљ им је омасовљавање млађих категорија, те кроз стручан и дугогодишњи рад ВРАЋАЊЕ ”РАДНИЧКОГ” НА СТАРЕ СТАЗЕ СЛАВЕ.

МИСИЈА И ВИЗИЈА

FALI TEKST