Најновије вести
  1. ПРИПРЕМЕ У АВГУСТУ
  2. Летњи одбојкашки камп ОК ”Раднички”
  3. Повратак у стару базу – ОШ ”Јелена Ћетковић”
  4. Раднички и на Вождовцу
  5. Почетак сезоне 2021-22

О КЛУБУ

Одбојкашки клуб ”РАДНИЧКИ БЕОГРАД” члан је најстаријег спортског друштва у Србији СД ”Раднички” Београд. Своју златну историју писао је од 1980. – 1988. године када је освојио три титуле првака Југославије и два национална Купа. Треба издвојити и освајање Купа СР Југославије у сезони 2001/2002. године као и велики број титула државног првака пионирки, кадеткиња и јуниорки – детаљно о успесима клуба у ИСТОРИЈА КЛУБА.

Клуб се у несрећним деведесетим и тешким двехиљадитим суочавао са бројним проблемима, али је ипак успео да се одржи у самом врху српске одбојке. На крају, ”страдао” је од онога чега се највише плаши било који спортски клуб – нестручност руководилаца и недостатак љубави према клубу и одбојкашком спорту. Управо се то догодило ”Радничком” између 2012. и 2017. године када је клуб доведен на руб пропасти.

Нова управа преузела је клуб у марту 2017. године и затекла великог шампиона ОК ”РАДНИЧКИ БЕОГРАД” као последњег на табели у последњем шестом рангу такмичења у Србији (општинска лига), али и са великим финансијским проблемима.

ЦИЉ НОВЕ УПРАВЕ КЛУБА

Садашњу управу клуба чине бивше играчице, људи који имају искрену љубав према клубу и одбојкашком спорту, а приоритетни циљ им је омасовљавање млађих категорија, те кроз стручан и дугогодишњи рад ВРАЋАЊЕ ”РАДНИЧКОГ” НА СТАРЕ СТАЗЕ СЛАВЕ.

МИСИЈА И ВИЗИЈА

FALI TEKST