Познато је да је ОК „РАДНИЧКИ БЕОГРАД“ годинама био појам за новобеоградску одбојку. Хала спортова била је седиште и место где су се годинама чували пехари и медаље нашег клуба. Место где су се правили играчи и где се писала историја овог клуба. Највећи успех стиже 1980. године, када одбојкашице ”Радничког” освајају ”дуплу круну” – Куп и Првенство, а најллепша у целој причи је чињеница да су, осим неколико старијих играчица, највећи део те екипе чиниле младе играчице, које су четири године пре тога у Осијеку освојиле пионирску титулу Југославије. Иста екипа осваја Првенство Југославије и следеће 1981. године, да би 1983. и 1984. године биле вицешампионке.

Након велике смене генерација, где су из шампионске екипе остале само две-три искусније играчице, први следећи трофеји стижу 1988. године када ”Раднички” поново осваја Куп и Првенство Југославије.Иако се суочава са бројним проблемима ”Раднички” је и деведестих стално при врху табеле, али никада више на њему.
Слична тенденција наставља се и двехиљадитих са изузетком сезоне 2001/2002. године, када стиже и први трофеј после 14 година – Куп СР Југославије. Годину дана пре тога, у сезони 2000/2001 јуниорке су освојиле титулу првака Југославије. Треба истаћи играчице ”Радничког” које су двехиљадитих стигле и до репрезентације: сестре Сања и Весна Томашевић, Наташа Лончар, Александра Златановић и Николина Раставац.

Време је да неке нове девојчице замене њихова места. На челу са нашим тренером, Николом Милосављевић, нема сумње да ћемо успети у томе. Никола је талентовани млади тренер. Поред Радничког, он своје место има и у репрезентацији Србије, као један од помоћника Зорану Терзицу. Дошао је из трофејне Црвене Звезде, пошто је са јуниоркама освојио првенство Србије, и проглашен за најбољег тренера млађих селекција од стране Савеза. Навикао је на рад са младим одбојкашицама, и успешан је у томе да их научи одбојашким корацима, али и да им усади љубав према одбојци.
Зато свако ко жели да крене стопама наших репрезентативки, може да се упише у школу одбојке „РАДНИЧКИ БЕОГРАД“.

Школу одбојке на Новом Београду одржавамо у следећим терминима:

Уторак: 19:00-20:00h – ОШ ”Иван Гундулић”

Четвртак: 20:00-21:00h – Хала спортова

Петак: 19:00 – 20:00h – ОШ ”Иван Гундулић”

***привх 3-5 пробних тренинга је бесплатно !

Контакт: 066 888 08 08

ВИДИМО СЕ!