Најновије вести
  1. ОК РАДНИЧКИ ПОНОВО У СЕПЕРЛИГИ
  2. Бесплатна школа одбојке на Звездари
  3. Летње прирпеме – Златибор 2023
  4. ШКОЛА ОДБОЈКЕ У ХАЛИ СПОРТОВА НА НОВОМ БЕОГРАДУ
  5. 15. МЕМОРИЈАЛНИ ТУРНИР ”ИВА ВУЈОШЕВИЋ”

Школа спорта

Одбојкашки клуб ”Раднички Београд” покренуо је своју школу спорта са циљем што ранијег укључивања девојчица и дечака од 4-8 година у редовне физичке активности. Стручном тиму клуба је на првом месту здравље деце, па се изузетна пажња посвећује превенцији деформитета. Са децом раде дипломирани професори физичког васпитања са велики искуством у раду са децом предшколског и млађег школског узраста.

– превенција телесних деформитета
– развој моторичких способности
– социлошки развој деце
– унапређење здравља деце
– стварање здравих животних навика
– развој интелектуалних споосбности
– откривање, вођење и праћење талентоване деце
– побољшање емотивног и психолошког стања деце

Да би дете правилно развило тело, развило своје моторичке способности, да би се моторички образовало, успело у спорту – неопходно је да се до десете године развија кроз базичне спортове и овакав свеобухватан вид спортског образовања.

2

– атлетика
– гимнастика
– пливање
– основни облици кретања
– вежбе обликовања тела
– рад са лоптом
– рад са реквизитима
– полигони свестраности
– основе спортских игара (кошарка, рукомет, фудбал, одбојка)
– основе борилачких спортова
– активности у природи

3
Дан Време Место
Понедељак 17:00 – 18:00h ОШ ”Свети Сава” Врачар
Четвртак 17:00 – 18:00h ОШ ”Свети Сава” Врачар

Приликом уписа у ШКОЛУ ОДБОЈКЕ потребно је да попуните приступницу клуба – преузети овде. Са попуњеном и штампаном приступницом појавите се на првом следећем тренингу, али пре тога свакако контактирајте тренера.

Родитељи, инсистирамо на Вашем упознавању са тренером. Првих неколико тренинга је бесплатно како би Ваше дете пробало и на крају се одлучило за наш клуб.

Тренер Никола Милосављевић 064 2665 557
Тренер Милена Живковић 060 3870 199

5

Молимо Вас да својој деци набавите адекватну опрему.

Опрема за тренинг идентична је опреми за час физичког васпитања:
– мајица
– шорц
– беле чарапе
– патике
**избегавајте дуксеве, тренерке, хеланке
**обавезна је флашица воде и било која воћка после тренинга
**после тренинга пожељан је мали пешкир и капа у зимском периоду

Клуб ће у наредном периоду омогућити својим члановима куповину брендиране одбојкашке опреме по минималним ценама. Ускоро више у нашој ПРОДАВНИЦИ.

ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕДИ ЗА ДЕЦУ ОД 6-15 ГОДИНА

Драги наши родитељи, овде можете пронаћи све што је неопходно да Ваша деца могу на најлакши и најбољи могући начин да одраде лекарски преглед. Ако нисте знали, лекарски преглед је обавезан за свако дете које се бави спортом (да ли оно само тренирало или се и такмичило у некој селекцији). Ту обавезу је прописао Закон о спорту, где је одређено да на сваких 6.месеци деца морају да ураде валидан лекарски преглед којим ће бити потврђено да је дете здраво и спремно за активно бављење спортом. С тим у вези, закон је такође прописао да деца узраста од 6. до 15. година имају бесплатан лекарски преглед у Заводу за спорт и медицину спорта.

ЛЕКАРСКИ ПРЕГЛЕДИ ЗА СТАРИЈИ ТАКМИЧАРСКИ УЗРАСТ

Овај део се односи на наше такмичарске селекције (кадеткиње, јуниорке, сениорке). Ваша обавеза је такође да урадите лекарски преглед којим стичете право такмичења. То можете учинити у договору са својим тренером или у вашој личној режији, тачније, да обавите лекарски преглед код свог спортског лекара који Вам може одобрити М3 стандардизовани образац којим се стиче право наступа за било коју одбојкашку екипу.

Правилник можете преузети овде.