Почетак јесени 2019. године је у знаку ОДБОЈКЕ!

Постали смо ЕВРОПСКИ шампиони у женској и у мушкој категорији! БРАВО! БРАВО!

Какав успех наше земље, да обе репрезентације освоје у истој години титулу Европског шампиона, и то понове по други пут у нашој одбојкашкој историји. Златна одбојкашка нација први пут  је  2011. године забележила двоструку титулу, а ево и ове године смо репризирали феноменалан успех и постали једини на свету који су забележили овакав резултат. Слободно се може рећи да смо ЗЕМЉА ОДБОЈКЕ!

У нашој витрини стоје многе медаље, а ми ћемо их сад набројати да се мало хвалимо.

У мушком делу ту су са Олимпијских игара бронзана (Атланта, 1996) и чувена златна медаља из Сиднеја (2000). Са светских првенстава донели смо кући сребрну медаљу из Јапана (1998) и бронзану (Италија, 2010). Некако најбоље смо се осећали када смо играли Европско првенство, па ту имамо и брдо медаља: 6 бронзаних, 1 сребрну, 3 златне, скоро би се са сваког Европског турнира вратили кући са медаљом. Не смемо заборавити и Светску лигу и када смо први пут освојили то дуго чекано злато 2016. године  у Кракову (пре тога смо освојили 5 сребрних и 3 бронзане медаље).

Женска репрезентација се нешто касније прикључила са медаљама, али какве је успехе нанизала за тако кратак период. Права експлозија медаља и пехара, емоција и победа! Па тако са Олимпијских игара 2016. године у Бразилу имамо сребрну медаљу, нестрпљиво чекамо ОИ у Јапану следеће године. Наше одбојкашице су светске одбојкашице, прваци Светског првенства 2018. године у Јапану. Од европских медаља оне сакупљају само златне (2011, 2017, 2019)!

Како да се не хвалимо њима и да не пожелимо да играмо овај диван спорт!

Почни да тренираш одбојку, можда баш ТИ освојиш медаљу!

Видимо се на терену!

ОК РАДНИЧКИ