Почетак јесени 2019. године је у знаку ОДБОЈКЕ!

Постали смо ЕВРОПСКИ шампиони у женској и у мушкој категорији! БРАВО! БРАВО!

Какав успех наше земље, да обе репрезентације освоје у истој години титулу Европског шампиона, и то понове по други пут у нашој одбојкашкој историји. Златна одбојкашка нација први пут  је  2011. године забележила двоструку титулу, а ево и ове године смо репризирали феноменалан успех и постали једини на свету који су забележили овакав резултат. Слободно се може рећи да смо ЗЕМЉА ОДБОЈКЕ!

У нашој витрини стоје многе медаље, а ми ћемо их сад набројати да се мало хвалимо.

У мушком делу ту су са Олимпијских игара бронзана (Атланта, 1996) и чувена златна медаља из Сиднеја (2000). Са светских првенстава донели смо кући сребрну медаљу из Јапана (1998) и бронзану (Италија, 2010). Некако најбоље смо се осећали када смо играли Европско првенство, па ту имамо и брдо медаља: 6 бронзаних, 1 сребрну, 3 златне, скоро би се са сваког Европског турнира вратили кући са медаљом. Не смемо заборавити и Светску лигу и када смо први пут освојили то дуго чекано злато 2016. године  у Кракову (пре тога смо освојили 5 сребрних и 3 бронзане медаље).

Женска репрезентација се нешто касније прикључила са медаљама, али какве је успехе нанизала за тако кратак период. Права експлозија медаља и пехара, емоција и победа! Па тако са Олимпијских игара 2016. године у Бразилу имамо сребрну медаљу, нестрпљиво чекамо ОИ у Јапану следеће године. Наше одбојкашице су светске одбојкашице, прваци Светског првенства 2018. године у Јапану. Од европских медаља оне сакупљају само златне (2011, 2017, 2019)!

Како да се не хвалимо њима и да не пожелимо да играмо овај диван спорт!

Почни да тренираш одбојку, можда баш ТИ освојиш медаљу!

Видимо се на терену!

ОК РАДНИЧКИ

 

 

Поделите...Share on Facebook
Facebook
Tweet about this on Twitter
Twitter
Share on LinkedIn
Linkedin
Email this to someone
email