Турнир се игра у средњовековном градићу Офида, удаљеном 1200км од Београда (око 60км од Анконе). Траје од 27.-29.12.2017. и окупља око 80. екипа у 4 категорије (2000. и млађе, 2002, 2004, 2005). Ово је 11. година организовања турнира. Претходних година на турниру су учествовали још неки клубови из Србије- „Црвена Звезда“, „Бачка Паланка“ и „Сремска Митровица“. На турниру ће, поред екипа из Италије (Рим, Милано, Болоња, Равена и локалних екипа- а то је регија у којој је одбојка изузетно популарна), учествовати и две екипе из Аргентине, неколико екипа из Холандије и ми из Србије. Поред ОК „Раднички“ и ОК „АС“ из Београда, пут Италије ће кренути клубови „Срем“ из С.Митровице и „Стар“ из Новог Сада. Турнир је конципиран тако да се игра у Офиди и још 12-13 околних градова (удаљености од 5-20км), а финалне утакмице пред 2000-2500 гледалаца у великој дворани у Сан Бенедету (последњег дана турнира 27.12. у 15 и 17 часова), где је организована и сама церемонија затварања. Домаћини су прељубазни и све време су нама на услузи.

По доласку у Офиду (ујутру,око 8-9 часова), смештамо се у виле и одлазимо на церемонију отварања која се организује у позоришту старом преко 200 година. После тога је ручак и одмор, а са утакмицама крећемо у поподневним часовима (око 17-18 часова). Тог првог дана играмо једну утакмицу, а укупно на турниру биће одиграно  5 или 6 утакмица, у зависности од пласмана. Систем такмичења зависи од броја пријављених екипа, али се очекује да у свакој категорији буде од 16 до 24 екипе.

 

ПОЛАЗАК је предвиђен  26.12.2017. у 16 часова, са паркинга хале Пионир.

ПОВРАТАК је предвиђен  30.12.2017. у вечерњим сатима, после 18 часова, на истом месту.

ПРЕВОЗ је у организацији фирме „Сирмиум бус“ из Сремске Митровице.Пут у оба правца траје око 16-17 часова (све зависи од гужве и чекања на границама), али зато и путујемо ноћу, јер деца преспавју већи део пута.

СМЕШТАЈ је у вилама (мини хотелима) капацитета 20-30 кревета и све је на високом нивоу. Доручак је организован у смештају, а ручак и вечера на централном месту у граду, где се хране све екипе.

ПРЕВОЗ НА ТУРНИРУ је обезбедјен мини комбијима и свака екипа добија своје возило за време трајања турнира.

 

ТРОШКОВИ:

  1. Смештај и исхрана (два ноћења и осам оброка, почињемо ручком 27.12. и завршамо вечером 29.12.)
  2. Превоз
  3. Мајица коју правимо за све екипе заједно са логом Србије и Италије
  4. Смештај и исхрана за возаче и доктора (који иде са нама и све време нам је доступан)
  5. Путно осигурање „UNIQA“ за свих пет дана (са ризиком од повреда)
  6. Ситни трошкови (гориво и евентуално дневница за возаче који би возили комби)

УКУПНА ЦЕНА је око 160€.

МЕДИЦИНСКО ОСОБЉЕ – са нама путује Лазар Врга, анестетичар Кардиоваскуларне хирургије Клиничког Центра и човек који званично обезбеђује све утакмице под окриљем ОСБ-а.

„PIZZA“ ВЕЧЕ – турнир се завршава дружењем свих екипа из иностранства са организаторима и траје после церемоније затварања (око 21ч) до 1-2ч после поноћи, после чега ми крећемо назада за Србију. Све је фантастично организовано уз музику (караоке) и храну.Деца се увек дивно проведу.

ИЗЛЕТ – је у повратку организован стајањем у Палма Нови. Таман око 10 сати ујутру (кад се и отвара). Стижемо у тржни центар и дајемо деци слободно два сата за куповину. Време је празника у том периоду и одлични су попусти. Деца која не буду заинтересована за куповину биће анимирана од стране тренера и вођа пута.

Овакви турнири су врло крисни  јер је то идеална прилика да деца кроз одбојку упознају друге културе и државе. Да имају прилку да виде нешто другачије и да упознају своје вршњаке који долазе са других страна света. Све то им помаже у сазревању, оплемењује њихов дух и проширује поглед на свет.