Данас је отворен Сајам спорта у хали 1 Београдског сајма. Отварајући сајам, на који је улаз бесплатан, министар омладине и спорта Вања Удовичић подсетио је да је ова, 2017. година била рекордна по броју медаља (38), уз обећање да ће следећа бити још боља.

„Победили смо сами себе, не такмичимо се са другима, већ са самим собом. Ми постављамо стандарде, наши спортисти су шампиони сваки дан. Били смо домаћини Европских првенстава у рвању и атлетици, као и многих других“, додао је министар.

На то је олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек казао да иза освојених медаља стоји велик уложени труд и изразио наду да ће њихови успеси мотивисати младе да се баве спортом и сами праве успехе.

Уз Одбојкашки савез Србије, ми смо били једини који су на сајму репрезентовали одбојку. Била нам је част да угостимо малишане, пре свега девојчице, које су биле јако заинтересоване да почну да се баве одбојком. Било је доста деце из других градова, па смо имали прилику да им приближимо одбојку и објаснимо им да је спорт начин живота и да треба што пре да постану део неке спортске екипе.

Сутра се видимо на истом месту у исто време-од 10-19 часова. Улаз је бесплатан. Остало је још поклона за све оне који могу и знају да ураде наш тест „Познавање одбојке“. Чекамо вас!!!