ОК Раднички са Црвеног Крста не прихвата одлуку Одбојкашког Савеза Србије (ОСС) о завршетку такмичарске сезоне 2019/2020 и тражиће да се та незаконита одлука суспендује до окончања свих процеса.

У години у којој СД Радничнки слави 100 година и у којој му је Председник Републике Србије, Александар Вучић, доделио Сретењски орден за заслуге у спорту, ОК Раднички је суочен са највећом неправдом у својој историји, да му се ван терена одузима нешто што су великом борбом заслужили на терену.
ОСС је незакониту одлуку донео преко ноћи, на електронској седници, без консултација, расправа, договора или барем информисања како нашег тако и верујемо осталих клубова. Ова скандалозна одлука је прогласила шампионе, као и екипе које испадају из свих рангова такмичења како у мушкој тако и женској конкуренцији. Недоследност и незаконитост ове одлуке огледа се и у томе што у свим ранговима се повећава број клубова, управо да не би било оштећених, осим у Суперлиги Србије, која је очигледно присвојена од стране руководства ОСС да може да доноси одлуке какве њима и њиховим интересима одговарају. ОСС нема могућност промене пропозиција такмичења у току такмичарске сезоне на коју се односе (Члан 160. Закона о Спорту).
Наиме, у складу са амбицијама клуба, наш први тим, који ове године наступа у Првој лиги Србије, одиграо је изузетно квалитетно и у 16. кола забележио 12 победа уз 4 пораза. Два кола пре краја такмичења Раднички се налазио на другом месту, које је гарантовало плеј оф утакмице за пласман у Суперлигу Србије и то против претпоследњег тима из најјачег ранга такмичења.

Наш клуб не признаје ову одлуку ОСС и у складу са тим ће се у наредном периоду, поштовајући Законе Републике Србије и све правне норме и оруђа, правду потражити судским путем и тражити да се наведена одлука суспендује. Закони се морају поштовати а наш клуб је спреман да своје право докаже до највиших српских и европских судских инстанци и арбитража. Позивамо све клубове који су овом срамном одлуком ОСС оштећени, да се без страха прикључе ОК Раднички Београд у овој утакмици, овога пута не на паркету већ у правној арени и то све захваљујући аматеризму и самовољи челника ОСС.

ОК ”Раднички Београд”

04. мај 2020. године