Обишли смо ових дана нашу школу одбојке на општини „Раковица“. На улазу у школску салу основне школе „Франце Прешер“ дочекао нас је домар, човек који је задужен за организацију спортске сале, па самим тим и за хигијену и безбедност. На лицу места смо се уверили да добро ради свој посао, сала је врло чиста, и услови за рад су добри. И да није тако, то вероватно не би сметало девојчицама које су пуне енергије и елана за рад. Али ми волимо да све буде у потпуном реду, када је реч о хигијени. Као што смо горе већ споменули, у сали смо затекли групу девојчица 5. и 6. разреда основне школе, које су нестрпљиво чекале да тренер објасни вежбу па да оне почну да је раде.
Ову групу води Томашевић Марко, а помаже му Андријана. Марка смо упозналли у школи одбојке „ДИФ“, где нам се допао његов начин рада и однос према деци. Одмах смо пожелели да баш он буде део нашег тима, и имали смо среће да је воља била обострана. Тако је Марко постао део Одбојкашког клуба „Раднички Београд“, а уз то наш клуб је остварио сарадњу са ДИФ-ом и Гораном Нешићем, нашим великим одбојкашким стручњаком, професором и доктором одбојке.
Да се вратимо на терен-тамо се створила бука јер су се наше младе одбојкашице такмичиле између себе. Тренери су били судије, успут им објашњавајући ко је где погрешио и како да исправи своју грешку.
На паузи за воду, свако дете је имало своју флашицу са водом, још једна ствар на коју се обраћа пажња- да деца не пију из истих флашица да не би преносили једни другима бактерије и вирусе.
Дисциплинована група се на позив тренера вратила на терен. И то је лепо видети, да играчи слушају свог тренера.
Екипа је тог дана била исто обучена, у наше „ЛОВЕ“ Раднички мајице, које смо им поклонили само дан пре овог тренинга. И то је допринело лепом изгледу целог призора који смо затекли тог јутра.
Задовољни ониме што смо видели, напустили смо салу. Нисмо хтели да ометамо рад, то ни један тренер не воли. А и лако је бити безбрижан кад знаш да су деца у добрим рукама.

Погледајте ОВДЕ у којим још деловима града организујемо своју ШКОЛИ ОДБОЈКЕ.